nieuwe ontwikkelingen
Blijf op de hoogte en volg Joyce
14 Augustus 2012 | Zuid-Afrika, Malelane
Ik heb ondertussen alweer heel wat beleefd. Zo is er afgelopen weekend een nieuwe vrijwilligster gearriveerd en ze komt ook uit Nederland! Gister heb ik haar al een beetje wegwijs gemaakt op het centrum en nu heb ik haar meegenomen naar het internetcafe, want ze moet malelane natuurlijk wel leren kennen ;-). Ze verblijft alleen niet in malelane maar in Nelspruit, aangezien mijn gastgezin is gestopt met vrijwilligers hosten.
Gezellig en leuk om weer in mijn eigen taal te kunnen praten en.. ze helpt me met de engelse lessen! Ik wil de engelse lessen namelijk echt op maat geven en aangezien de boys op twee verschillende niveaus zitten, vind ik het van belang dat ze apart les krijgen. Nu Christina mij kan helpen met de engelse les voor Themba, kan ik mij richten op de lessen voor Peace. Aangezien het mij niet verstandig leek om haar Peace over te laten nemen. Ik heb namelijk net zijn vertrouwen gewonnen en zijn schaamte overwonnen :-). Vandaag heeft ze haar eerste engelse les gedaan, nadat ze gister bij mij heeft meegekeken! Ondertussen ben ik hard aan de slag gegaan met Peace met engels en biologie. Hij maakt al goede vooruitgangen.
Gister heb ik een hartig woordje met de manager gesproken, omdat ik het niet langer accepteer dat Peace onder zijn lestijd wordt weggeroepen voor klusjes. Ik heb dit uitgelegd en gezegd dat Peace elke ochtend tussen 11u en 13u les heeft en dus geen klusjes in die tijd kan doen. ALs het iets heel belangrijk is, kan hij naar mij toe komen zodat ik er in ieder geval van op de hoogte ben. Gister was Peace namelijk weer onvindbaar om 11u, omdat hij dus blijkbaar op pad was gestuurd.
Maar mijn gesprekje van gister heeft gewerkt! Want vandaag is Peace niet weggeroepen en heeft hij zijn volle lestijd aan engels en biologie gewerkt :D Jippie!
Ook lijkt het mij en Christina leuk om een avond samen te gaan eten en dan kan ze misschien blijven logeren in mijn gastgezin :-). Aangezien ze anders elke middag al om 16:15 uur naar de bus moet met haar gastmoeder, vanwege de afstand naar Nelspruit. Jammer dat we niet samen verblijven, maar ergens is de rust ook wel een beetje fijn in combinatie van de drukte van het werk. Volgend weekend kunnen we misschien wel samen in Nelspruit wat doen..
Ik hou jullie op de hoogte!
Heel veel liefs,
Joyce
14 Augustus 2012 - 19:53
Albert Klein:
Dag Joyce, leuk om je verslagen te lezen. Je biedt toch een doorkijkje in het leven dat je leidt. Leuk voor je om weer een Nederlands meisje als collega erbij gekregen te hebben.
De tijd vliegt voorbij. Over een week of 3 sta je weer op Schiphol. De indruk die je met je reisverslagen weet te wekken is dat je het goed naar je zin hebt, dat je goed voor jezelf en de kinderen opkomt. Het zullen zeker onvergetelijke ervaringen zijn.
Liefs, Albert -
15 Augustus 2012 - 01:08
Shunesca:
Lieve Joyce,
Wat was het leuk om je vanmiddag even 'live' te spreken vanuit Malelane. Ik heb ondertussen mijn avonddienst erop zitten ;)
Wat geweldig dat je peace zo veel kan helpen met zijn eigen ontwikkeling. Ik zie het al helemaal voor me hoe je voor hem opkomt en de mensen daar even uitlegt waarom het belangrijk is dat hij de lessen volgt ;) Hoop dat je hem ook kan bijbrengen op de juiste manier voor hemzelf op te komen. Zijn al die 'geweldige' oefeningen die we tijdens al die trainingen hebben gedaan toch nog ergens goed voor hahaha
Geniet er nog maar even van en maak er nog iets moois van, Ik blijf je volgen!!
Zorg goed voor jezelf
Xx Shunesca -
15 Augustus 2012 - 18:48
Lincy:
Hee meis,
Op jouw verzoek niet alleen mail contact maar ook een reactie hierzo. Ik lees je blog wel hoor ;)
Leuk om elke keer je verslagen te leren. Goed dat je de andere vrijwilligster een beetje helpt! Ik hoop dat je wat meer met haar ook kan doen, is wel zo gezellig om met iemand contact te hebben nu Nina weg is. Hoe gaan die lessen? Wat leer je precies? Want met engels bijvoorbeeld, leer je dan ook spelling en grammatica of gewoon zinnetjes? Leg eens uit hoe het allemaal in zn gang gaat ;)
Ik blijf je verslagen lezen! Nog een paar weekjes joy!
Tot snel!
Xxx -
18 Augustus 2012 - 10:24
@ Albert:
Leuk om te horen dat je mijn verslagen leest! :-) Ik hoop dat het inderdaad een beetje een idee geeft van hoe mijn leventje hier is.. Maar lang niet alles is goed in woorden uit te leggen. Het is inderdaad fijn om weer even Nederlands te kletsen. Het engels gaat goed met de andere vrijwilligers en kids, maar je eigen taaltje is toch het fijnst. En de tijd, jaaa echt een raar idee, want over twee weken land ik nu ongeveer op schiphol!!
Liefs, Joyce -
18 Augustus 2012 - 10:29
@ Shunesca:
Het was inderdaad echt leuk om weer even met je te hebben gekletst op facebook! We gaan gauw afspreken als ik weer in Nederland ben, ondanks onze drukke leventjes met studie en werk :P
Zoveel bij te kletsen!! ;-)
Hahaha, ja die manager stond raar te kijken toen ik hem eens eventjes kwam uitleggen wat ik ervan vind :P Als vrouwelijke vrijwilligers sta ik gewoon mn mannetje, wat hij uiteindelijk wel kon waarderen. Het is nog lastig hem bij te brengen dat hij ook nee mag zeggen tegen de medewerkers van de office, maar dat is wel logisch. Hij weet niet beter, maar was dan ook wel dankbaar dat ik voor hem opkwam. Alleen is school bij hem een groot struikelblok, omdat hij het liefst andere dingen doet dan naar de les komen.. Maar als hij in de les zit en ik zn schaamte weer heb doorbroken wil hij wel graag. Hij weet dat het belangrijk is ;-) En jaaa denk dat ik onbewust hier toch wat aan alle trainingen van school heb :P
xxx -
18 Augustus 2012 - 10:35
@ Lincy:
Hahaha, op mijn verzoek :P Ik vind ons mailcontact echt super leuk! Alleen ben ook heel benieuwd of mijn weblog echt wordt gelezen.. Want ik blijf wel schrijven enz, maar kreeg zo weinig reacties, vandaar ;-)
Christina en ik zijn al leuke plannen aan het maken voor mijn laatste twee weekjes hier. Shoppen of bios in Nelspruit en ergens samen eten.. Maar ook met de andere vrijwilligers heb ik het gezellig hoor! Zo ben ik gister met de groep ergens gaan eten, en daarna hebben ze mij naar huis gelopen. Ze kwamen allemaal uit Duitsland, maar mijn duits is niet zo perfect meer dus praatten ze voor mij engels ;-)
Ik heb je in de mail al meer uitgelegd over de lessen, maar het blijft lastig het goed te verwoorden. Bij de ene jongen heb ik een echt lesboek, maar voor de andere heb ik dat niet op zijn niveau. Met hem lezen we het verhaal van Oliver Twist.
Over twee weekjes staan jullie alweer op Schiphol om mij op te halen!! :O
xxx