Grote doorbraken!!! :D - Reisverslag uit Malelane, Zuid-Afrika van Joyce Ellermeijer - WaarBenJij.nu Grote doorbraken!!! :D - Reisverslag uit Malelane, Zuid-Afrika van Joyce Ellermeijer - WaarBenJij.nu

Grote doorbraken!!! :D

Blijf op de hoogte en volg Joyce

22 Augustus 2012 | Zuid-Afrika, Malelane

Lieve lezers,

Ik kan het nog niet helemaal geloven en weet ook nog niet hoe ik alles goed ga verwoorden.. Maar ik ben zooo ongelooflijk happy! :D
Oke, waar zal ik beginnen.. Laat ik beginnen met gisteren.
Ondanks dat gisteren niet bepaald fijn begon (met migraine..) is het uiteindelijk een hele productieve dag geworden met een bijzondere doorbraak. Peace, mijn lieftallige niet zo enthousiaste leerling, kwam met de mededeling tijdens de les dat ik hem moest helpen. Hij zei ' I want to learn more!'. En kwam met al zn boeken aan en het wiskundeboek dat ik voor hem had gekocht en vroeg of ik de sommen op de computer kon typen en kon uitprinten, zodat hij meer kon oefenen. Wauw! is dat niet geweldig!!! Helaas is het kopieren van een boek niet legaal, dus dat ging niet. Maar ik had nog een ander wiskundeboek, dus heb ik hem daarmee kunnen blij maken. Ik weet niet precies wat er op dat moment allemaal door mij heen ging. Trots, blijdschap, maar uiteindelijk ook verdriet.. Volgende week vlieg ik namelijk terug naar Nederland en moet ik hem loslaten. Zou hij dit gevoel vast kunnen houden tot januari? In januari start namelijk het nieuwe schooljaar en zou hij opnieuw naar school kunnen als hij genoeg motivatie heeft. In ieder geval wil ik alles noteren wat ik met hem heb gedaan, zodat de andere vrijwilligers ermee verder kunnen gaan. Het lastige is alleen dat hij een grote schaamte heeft en ik die eindelijk heb doorbroken en een vertrouwensband met hem heb opgebouwd.. Maar ik moet het loslaten en vertrouwen hebben in de andere vrijwilligers.
Een ander onderdeel van mijn productieve dagje gister was mijn gesprek met de manager. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat als hij een poort wil, dat deels door mij betaald kan worden. Het geregeld moet zijn voor dat ik vertrek en dat ik wil dat morgen (woensdag) uiterlijk alles rond is. Anders komt er geen gate, omdat het dan niet meer lukt voor mijn vertrek. Nou dat werkte hoor! Ook wilde ik nog steeds het grasveld regelen..

Vandaag is dan eindelijk de grote dag van alle doorbraken aangebroken! Gister kwam er een man die het gras van het voetbalveld voor mij kun maaien en heb ik een goede deal met hem gemaakt. Wonderbaarlijk was hij er vanochtend ook echt en voor een goed prijsje heeft hij alles gemaakt en de grote boom ernaast ook gesnoeid! Het ziet er al veel meer uit als een voetbalveld ^^ Straks nog op onderzoek voor netten in de goals met Christine en dan ga ik de boys zooo blij maken!
Daarnaast kwam de manager met de mededeling dat hij er iemand op uit had gestuurd om de prijzen van de materialen voor de poort na te gaan. Zodra die man terugkwam zou hij met mij overleggen en konden we de materialen gaan halen als het betaalbaar was. Hij kwam inderdaad naar mij toe, maar ik schrok mij rot van de nota. Dat kon ik niet betalen en hij zei lachend nee dit is echt belachelijk. Ik mocht de man (die de bankjes had gemaakt) bellen om een goede afspraak te maken over de poort. Hij zou zelf contact opnemen met Grace en liet het nu verder aan mij over. Fantastisch! Dries kwam meteen en hij kan vandaag al beginnen! Ook heeft hij voor mij iemand geregeld die kon komen voor de motor. En ook deze man kwam meteen! Met beide mannen een goede deal gemaakt en maandag is er een poort met motor, zodat we de poort vanaf het kantoortje kunnen openen!!!!! OOh ik ben echt zoooo gelukkig! :D
Ik wist wel dat ik het voor elkaar kon krijgen, ik wist het, hihihihi :P

Een klein nadeeltje vanochtend was dat Peace er weer vandoor was gegaan tijdens lestijd, maar dat kan mijn gelukzalige gevoel vandaag niet kapot maken. En hoe slecht het ook klinkt, vandaag kwam het zelfs wel goed uit, omdat ik nu alles heb kunnen regelen voor de poort!

Oja, vrijdag is de laatste vrijdagavond voor Laura en mij hier. We willen deze laatste vrijdagavond afsluiten met een gezellige filmavond met de kids. Dus vanmiddag ga ik weer op onderzoek voor de beamer! Christine kan ook langer blijven, want we hebben geregeld dat ze daarna bij mij kan blijven slapen. :D En zaterdag gaan we dan gezellig samen naar Nelspruit.. Mijn laatste weekendje hier alweer! Ooh de tijd gaat nu echt te snel, ergens wil ik dat er meer uren in de dagen zaten, haha.
Maar aan de andere kant, nu het allemaal is geregeld met de poort en het voetbalveld ook gaat lukken, voelt het wel als een mooie tijd om weer terug te gaan. Alleen ga ik de kids zoo ontzettend missen! Maar daar moet ik nog maar niet aan denken, en deze laatste week alleen nog maar gaan genieten.

Heel veel liefs,
vanuit het inmiddels hete Malelane

• 22 Augustus 2012 - 15:22

Shunesca:

Lieve lieve Joyce,

Wat geweldigg dit!!!! Oh wat goed ben zo trots op je !! Het is je allemaal gelukt. Zal wel een onbeschrijvelijk gevoel zijn idd. Zo zie je maar weer dat direct zijn en eisen stellen heel wat opkunnen leveren haha.

Ik vind het ook werkelijk prachtig hoe jij Peace heb doen groeien als kind en hem meer zelf vertrouwen hebt gegeven in een woord GEWELDIG! Hoop dat hij het vast houd.

Geniet extra van je laatste dagen want je hebt het verdiend, je kan ontzettend trots op jezelf zijn!!

Hoop dat je nog wat mooie verhalen post voordat je terug komt :) Veel plezier vrijdag!!

Liefs & a Big Hug !!
    Xxxx

• 23 Augustus 2012 - 22:56

José Ellermeijer:

Fantastisch, het gaat allemaal lukken; de poort met motor, het voetbalveld..;)
    Je hebt het prima geregeld, je kunt trots zijn op jezelf!
    Gek idee, nog maar zowat 9 dagen en dan sta je weer op Nederlandse bodem...
    En dan je nieuwe stagebaan, spannend !!
    Op 6 september heb je meteen een etentje met alle stagiaires, je rooster is binnen !!
    1e werkdag dinsdag 4 september :)
    Gaan we nog een keer skypen?
    Veel plezier het weekend in Nelspruit met Christine,

dikke kus van mamma xxx

• 24 Augustus 2012 - 19:05

Joyce Ellermeijer:

@ Shunesca:
    Het gaf inderdaad een heerlijk gevoel! Ik ga heel snel foto's plaatsen, want de poort is vandaag gebracht! Morgen komt de motor erin en dan werkt hij!! :D
    Wat betreft Peace ben ik inderdaad best trots :) Want hij is echt gegroeid en wil leren.. Hij gaat zelfs een kadootje voor mij maken.. En dan hoop ik met heel mijn hart dat hij dit gevoel vasthoud en doorzet.

Ik ga nog even heerlijk genieten van mijn laatste dagen, maar het is ook raar. want ben ondertussen in mijn hoofd ook al beetje bezig met thuis..
    Ik zal zeker nog wel wat plaatsen op mn blog, maar wordt wel druk druk deze laatste dagen. Laatste dingen regelen, inpakken en afscheid nemen :( Maar voor zo'n lieve en leuke reactie van jou, daar doe ik het voor, hihi.

xxxxx

• 24 Augustus 2012 - 19:09

Joyce Ellermeijer:

@ mama:
    Jaaa vandaag is de poort gebracht! En morgen gaan ze de motor erin zetten :D Christine gaat verder met het voetbalveld, omdat ik het 1. nu ergens wel mooi heb afgesloten voor mezelf en 2. omdat de winkel pas volgende week vrijdag weer opengaat waar we een net voor de goals kunnen regelen. En trots, ja dat ben ik ergens wel :P
    Heeel gek dat ik volgende week al op het vliegveld sta en de volgende dag iedereen weer kan knuffelen! Ergens ook best eng, dat dan mijn gewone leventje weer verder gaat..
    Super dat mijn rooster binnen is! En erg lekker dat ik dinsdag begin en nog een dagje heb om bij te komen. Ook leuk 6 september eten met alle stagiaires :)
    Skypen.. Lijkt me leuk! Heb zondag nog geen echte plannen, maar misschien dit keer wel naar de kerk? En anders kan het doordeweeks aan eind van de middag..
    xxxxxx