de guesthouse - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Joyce Ellermeijer - WaarBenJij.nu de guesthouse - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Joyce Ellermeijer - WaarBenJij.nu

de guesthouse

Door: Joyce

Blijf op de hoogte en volg Joyce

04 Juli 2012 | Zuid-Afrika, Johannesburg

Lieve lezers in Nederland,
Vandaag was een geweldige dag! Zoals ik al vertelde is het erg leuk in de guesthouse, de afrikaanse mensen zijn erg vriendelijk en spreken heel goed Engels. Ook heb ik al wat Zuid-Afrikaans gesproken gister onderweg naar de guesthouse. Een grappig taaltje is dat zeg! Soort combinatie van Vlaams en oud-Nederlands :P

Vandaag zijn we na het ontbijt naar het winkelcentrum in Johannesburg gelopen. Dat was echt ongelooflijk, wat een luxe zie je daar! Chique winkels en restaurants met fonteinen en ga zo maar door. Weer terug in de guesthouse kregen we een orientatie zittend in de tuin ;-) Want ook al is het hier winter, als het zonnetje gaat schijnen is het erg aangenaam. Zonder het zonnetje is het wel errug koud! De orientatie was erg nuttig en leerzaam. Zo kregen we een korte samenvatting van de geschiedenis van Zuid-Afrika en tips voor ons verblijf.
na een lekkere lunch vertrokken we naar de busjes voor een tour door Soweto :-). We bezochten een museum dat ging over de opstand van de schoolkinderen tegen het verplichte van de Afrikaanse taal in het onderwijs als voertaal. Bij deze opstand schoot de politie 55 schoolkinderen dood! Dat was best angstaanjagend om te zien dat er zoveel geweld en haat was over mijn eigen taal! Creepy...
Soweto was, in tegenstelling tot alle verhalen, niet gevaarlijk. Ja de verschillen tussen arm en rijk zijn enorm en ja ik was blij dat ik mijn paspoort en geld onder mijn kleding in mijn moneybelt droeg, maar ik voelde mij niet bedreigd. Soweto bestaat niet enkel uit de armste delen, het heeft ook mooie straten met huisjes. Juist die tegenstellingen vond ik erg interessant.
En vanavond hebben wij een overheerlijke braai (afrikaanse barbecue) gehad! Heerlijk gegeten, en buiten rondom het vuur was het nog heel aangenaam ook. Dus daarna kwamen de marshmallows erbij en zitten we nog gezellig om het vuur. Ze hebben hier drie lieve honden die getraind worden als waakhond, maar het ook erg leuk vinden om te knuffelen en die de braai ook erg interessant vonden xD Ik ben er even tussenuit gesneakt om wat te posten en wat foto's te plaatsen van hier :D Morgen gaan we een afrikaans dorpje bezoeken en kennismaken met de cultuur en verschillende talen in Zuid-Afrika. Ik heb er zin in!!
xxx

• 04 Juli 2012 - 18:45

Kelly:

Zo raar dat je helemaal in Zuid-Afrika bent! Maar wel erg leuk dat je ons op de hoogte houdt wat je doet. En hoe mooi is dat, die foto van jou voor die Coca-cola fles XD. Geweldig! Blijf vooral berichtjes posten, en foto's, vinden we allemaal heel leuk! Veel plezier!
    X

• 05 Juli 2012 - 11:56

Shunesca:

Lieve Joyce!! Wat leuk dat ik je kan volgen, dat ga ik dan ook de hele vakantie doen :) Fijn dat je het naar je zin hebt en ook al weer Nederlands heb gesproken hihi. Ik zal je blijven volgen en houd jij ons op de hoogte hoe het daar is en hoe het met je gaat ?

Take care & Enjoy Xx